FRANCE
Ingrédients:
1 poulet / 1 chicken
2 oignons moyens / 2 onions (middle size)
4 gousses d'ail / 4 pods of garlic
2 doigts de gingembre / 2 fingers of fresh ginger
1 petite tomate / 1 small tomato
sel /salt
poivre / pepper
curcuma (safran pays) / turmeric powder
thym / thyme
huile / oil
1- Couper le poulet en petits morceaux.
1- Cut the chicken in small pieces.
2- Peler les oignons l'ail et le gingembre.
2- Peal the onions, the garlic and the ginger.
3- Emincer les oignons et piler l'ail et le gingembre. Couper en petits morceaux la tomate.
3- Slice thinly onions and crush the garlic and the ginger. Cut in small pieces the tomato.
4- Faire revenir le poulet dans l'huile chaude.
4- Fry the chicken in an hot pan with the oil.
5- Ajouter les oignons et les faire dorer.
5- Add the onions and make them get a golden colour.
6- Ajouter la purée d'ail et de gingembre le sel le poivre et une petite cuillère pleine de curcuma.
6- Add the garlic and ginger purée, salt, pepper and one full tea spoon of turmeric powder.
7- Quand le fond de la casserole est bien "crouté", ajouter la tomate et bien remuer.
7- When the bottom of the pan start to stick (but not burn), add the tomato and blend.
8- Reduire le feu et cuire 15 à 20 minutes.
8- Reduce the fire and cook 15 to 20 minutes.
9- Servir avec du riz blanc et des haricots.
9- Serve with plain rice and beans.
Sunday 7 December 2008
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