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Sunday 7 December 2008

Recipe from Reunion, France

FRANCE


Le cari Poulet

Ingrédients:



1 poulet / 1 chicken
2 oignons moyens / 2 onions (middle size)
4 gousses d'ail / 4 pods of garlic
2 doigts de gingembre / 2 fingers of fresh ginger
1 petite tomate / 1 small tomato
sel /salt
poivre / pepper
curcuma (safran pays) / turmeric powder
thym / thyme
huile / oil




1- Couper le poulet en petits morceaux.

1- Cut the chicken in small pieces.


2- Peler les oignons l'ail et le gingembre.

2- Peal the onions, the garlic and the ginger.


3- Emincer les oignons et piler l'ail et le gingembre. Couper en petits morceaux la tomate.

3- Slice thinly onions and crush the garlic and the ginger. Cut in small pieces the tomato.


4- Faire revenir le poulet dans l'huile chaude.

4- Fry the chicken in an hot pan with the oil.


5- Ajouter les oignons et les faire dorer.

5- Add the onions and make them get a golden colour.


6- Ajouter la purée d'ail et de gingembre le sel le poivre et une petite cuillère pleine de curcuma.

6- Add the garlic and ginger purée, salt, pepper and one full tea spoon of turmeric powder.


7- Quand le fond de la casserole est bien "crouté", ajouter la tomate et bien remuer.

7- When the bottom of the pan start to stick (but not burn), add the tomato and blend.


8- Reduire le feu et cuire 15 à 20 minutes.

8- Reduce the fire and cook 15 to 20 minutes.


9- Servir avec du riz blanc et des haricots.

9- Serve with plain rice and beans.

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