'We Europeans Have a Bagful of Culture to Share'








Tuesday 18 November 2008

ROMANIA: POLENTA WITH CHEESE

This is a traditional Romanian dish, delicious and easy to prepare.

For 4-6 servings you need:

400 g cornmeal

1 l water

½ teaspoon salt

250 g cheese

50 g butter

150 ml sour cream

2 eggs


Boil the water and salt in a pot. When the water is boiling, gradually add corn meal while stirring the mixture with a whisk.
Stop adding corn meal when the mixture is considerably thick, though still liquid.

Continue to simmer for about 10-15 minutes, with caution as the mixture bubbles up and splatters hot polenta around, until the polenta thickens.

Remove from the heat.

Grease a heat resistant dish with butter, place half of the polenta in, add the cheese (sliced or grated) and then put the rest of the polenta.

In a separate bowl, beat the eggs with the sour cream and then pour over the polenta.

Place in the oven and bake for 5-10 minutes, until golden.


Now, the recipe in Romanian:



BULZ CIOBĂNESC

Vă prezentăm o mâncare tradiţională românească uşor de realizat şi foarte gustoasă.

Aveţi nevoie pentru 4 – 6 persoane de următoarele ingrediente:

400 g mălai

1 litru apă

sare

250 g brânză de burduf

50 g unt

150 ml smântână

2 ouă

Cum vom proceda?

Se pune apa la fiert cu un praf de sare într-o oală. Când apa clocoteşte se pune mălaiul şi se amestecă.

Mămăliga se face tare (vârtoasă).

Un vas se unge cu unt, se pune un strat de mămăligă, apoi brânză. Deasupra se pune un alt strat de mămăligă.

Într-un vas se bat 2 ouă şi se amestecă cu smântâna, apoi se toarnă peste mămăligă.

Vasul se pune la cuptor 5 – 10 minute până se rumeneşte.

Poftă bună!









































POFTA BUNA!!!


ENJOY!!!








No comments: